Auton Energy: Zoutbatterij, stand van zaken

Vroeger, nu & toekomst
5 juli 2024 in
Auton Energy: Zoutbatterij, stand van zaken
Auton Energy BV, David Baele

 
Auton Energy: 
Van Zoutbatterij tot DirectFlux



Bart Bossyns, gedreven door een passie voor duurzame energietechnologie, richtte een paar jaar geleden het familiebedrijf Auton Energy op. Hij transformeerde het van een zonthermiebedrijf tot een systeemintegrator voor installateurs, met focus op energieopslag.


Een belangrijke stap was de introductie van de zoutbatterij SEAFORCE® in 2022. Dit batterijsysteem, met natriumchloride als opslagmedium, biedt veiligheid en een lange levensduur. 

Naast thuisbatterijen levert Auton Energy ook zakelijke als industriële zoutbatterijen en werkt het aan DirectFlux, een intelligente omvormer voor energiesystemen.


De markt voor thuisbatterijen in Vlaanderen explodeerde na het afschaffen van de terugdraaiende teller. Zijn vorige bedrijf miste de boot met de zoutwaterbatterij door technische problemen bij de leverancier. Ondanks deze tegenslag richt het nieuwe bedrijf zich nu op de groeiende vraag naar grotere stationaire opslagsystemen voor een groot deel in België en Nederland. 

Tenzelfdertijd was er de ontdekking van een "betere versie" van de zoutwaterbatterij nl. de zoutbatterij die een vergelijkbare technologie heeft die intussen wel de test de tijd had doorstaan. Deze zoutbatterij was al meer dan 20 jaar op de markt en vooralsnog onbekend in de Benelux. Het is de meest veilige en bewuste keuze voor de planeet. Ideaal voor Telecom kernlocaties, residentiële en andere industriële toepassingen.


Met DirectFlux wil Auton Energy zich opnieuw onderscheiden in de markt. Deze omvormer maakt het mogelijk om energiesystemen voor opwek, opslag en verbruik met minimaal conversieverlies te realiseren. Eigenaar Bart Bossyns is ervan overtuigd dat Auton Energy klaar is voor de snelle groei van elektrische opslag in de Benelux.


Belangrijke punten:

  • Auton Energy is een systeemintegrator voor installateurs en focust op energieopslag.
  • De zoutbatterij SEAFORCE® biedt veiligheid en een lange levensduur.
  • DirectFlux is een intelligente omvormer voor energiesystemen.
  • Auton Energy richt zich op de groeiende vraag naar grotere stationaire opslagsystemen.
  • Het bedrijf is klaar voor de snelle groei van elektrische opslag in de Benelux.

Lees het volledige vakblad artikel hier


Contacteer ons voor uw droomproject vandaag nog waar te maken !